De Beste Vliegmachines
Wat is het verschil tussen professionele en standaard drones?

Wat is het verschil tussen professionele en standaard drones?

Geplaatst door 16-06-2023 13:21 door Rianne Wesselink

Nu de dronetechnologie steeds toegankelijker wordt, willen steeds meer mensen een eigen drone kopen. De twee belangrijkste categorieën drones die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn professionele en standaard drones. Maar wat is nu precies het verschil tussen professionele en standaard drones?

Professionele drones, ook wel industriële drones genoemd, zijn het soort dat gebruikt wordt in commerciële toepassingen. Het zijn de technologisch meest geavanceerde drones, meestal uitgerust met krachtige processoren, geavanceerde sensoren en geavanceerde software voor de automatische piloot. Professionele drones zijn doorgaans grote, zware machines en hebben een groot bereik, samen met meer besturingsmogelijkheden en meer creatieve vrijheid dan een standaard drone.

Aan de andere kant zijn standaard drones, of consumentendrones, het soort dat wordt gebruikt voor recreatief gebruik door gewone mensen. Terwijl professionele drones meer vermogen en vliegtijd hebben, zijn standaard drones meestal kleiner, lichter en betaalbaarder voor massaal gebruik. Ze worden meestal gebruikt voor luchtfotografie en videografie en hebben een beperkt scala aan mogelijkheden, maar zijn voldoende voor het beoogde doel.

Het belangrijkste verschil tussen professionele en standaard drones zijn eigenlijk de kosten en het beoogde gebruik. Professionele drones zijn gemaakt met commerciële en industriële toepassingen in gedachten, terwijl standaard drones gemaakt zijn met recreatieve en vrijetijdsdoeleinden in gedachten. Als je een drone wilt kopen voor een specifieke en gespecialiseerde taak, dan is een professionele drone je beste gok, maar als je gewoon terloops met je drone wilt vliegen, dan zal de standaard drone de klus prima klaren.